Close

Not a member yet? Register now and get started.

lock and key

Sign in to your account.

Account Login

Forgot your password?

Antikorupcijska kampanja Vlade RH

02 Mar Vijesti |
Antikorupcijska kampanja Vlade RH

U svom nastojanju na unaprjeđivanju suzbijanja korupcije u 2008. godini Hrvatski Sabor donio je dokument koji definira okvir antikorupcijskog djelovanja – Strategiju suzbijanja korupcije, a Vlada RH, na temelju tog okvira, izradila je i usvojila provedbeni Akcijski plan
2009. godina donosi nam intenziviranje borbe protiv korupcije na svim frontovima pri čemu će jedno od značajnih sredstava biti i antikorupcijska kampanja.

Vlada namjerava provesti antikorupcijsku kampanju, kojom će se putem medija i neposrednim kontaktom s građanima utjecati na širenje svijesti o štetnosti korupcije unutar svih dobnih skupina, afirmirati pristup „nulte tolerancije“ na korupciju, upoznati građane s politikom suzbijanja korupcije kao i ohrabriti građane na prijavljivanje korupcije.

Ministarstvo pravosuđa je izradilo koncept antikorupcijske kampanje te je zaduženo za njeno provođenje.

Kampanja je edukativno-promidžbenog karaktera, a sastoji se od promidžbe na televiziji, radiju, Internetu, postavljanja oglasnih plakata, kreiranja internetske stranice, antikorupcijske „hip-hop platforme“ u formi glazbeno-scenskog djela namijenjene mlađoj generaciji te „Antikorupcijskog sajma“. (t-portal)

Ukoliko želite saznati više o antikorupcijskoj kampanji posjetite internetsku stranicu.
www.antikorupcija.hr